Community het Zeewierplatform

Innoveren betekent leren, vooral van elkaar. Om daar een veilige ruimte te creëren, startten we in 2014 ‘Het Zeewierplatform’. Dit is een open, inclusieve community van zeewierpioniers, met als doel onderlinge kennisdeling en inspiratie. Momenteel bestaat het uit meer dan 90 organisaties en omvat ingenieurs, ondernemers, zeeboeren, vissers, energiebedrijven, onderzoekers, beleidsmakers, ambassadeurs en vele anderen. Deze community vormt de basis van alle activiteiten van de Noordzeeboerderij. Immers: het opzetten van een geheel nieuwe sector en het versnellen van innovatie kan alleen als we samen optrekken.

Zeven redenen om mee te doen

1. Je maakt deel uit van een dynamisch netwerk

Spelers vanuit de hele waardeketen zitten in het Zeewierplatform, van teler tot verwerker tot voedselproducent. Hier wisselen zij onderling kennis uit, verkennen kansen en doen inspiratie op. Zo versterken en versnellen zij samen de zeewiersector in Nederland. Momenteel zijn al meer dan 90 organisaties aangesloten.

2. Inspirerende workshops en evenementen

We organiseren drie workshops per jaar voor het hele Zeewierplatform. We updaten elkaar over de laatste beleidsontwikkelingen, sectorkansen en er is natuurlijk de mogelijkheid om te netwerken.

3. Cross-sectorale Werkgroepen om te agenderen

Een nieuwe sector opzetten is complex. Er komen vragen of drempels op, die te breed zijn voor bedrijven om alleen op te lossen. Daarom hebben we thematische werkgroepen georganiseerd om die vragen en drempels te agenderen en aan te pakken. Lees hier welke werkgroepen er zijn.

4. Vind nieuwe samenwerkingen in projecten

Vanuit Noordzeeboerderij zijn we bij meerdere nationale en internationale projecten betrokken. Dit betekent een gevarieerd veld van spelers en ook mogelijkheden voor samenwerking en co-creatie. Het is altijd mogelijk om nieuwe projecten op te zetten. Lees meer over onze projecten op de projectpagina.

5. Toegang tot zeewierbibliotheek MySeaweed

MySeaweed is onze zeewierbibliotheek, speciaal ontwikkeld voor onze leden. Met een inlog kom je bij meer dan 400 verschillende artikelen, presentaties en andere documenten terecht op het gebied van zeewier en multi-use.

6. Toegang tot onderzoekplot in het offshore lab

Wil jij nieuwe zeewierzaden testen? Of wil je een nieuwe oogstmachine uitproberen? Of heb je een andere offshore pilots in gedachten? Leden krijgen voorrang op een testlocatie op het Noordzee Innovatie Lab. Lees meer over de plots op de pagina van ons offshore lab!

Lees meer

7. Ondersteuning en advies van ons team

Een gedreven team van jonge professionals staan te popelen om te helpen waar we kunnen.

ontmoet ons TEAM

Sluit jij je aan bij het Zeewierplatform?

JA, IK SLUIT ME AAN »

Photo header: Jareth Sky