Community het Zeewierplatform

Innoveren betekent leren, vooral van elkaar. Daarom startten we het 'Zeewierplatform’ in 2014: een community voor zeewierpioniers, ingenieurs, ondernemers, vissers, energiebedrijven, onderzoekers, beleidsmakers en nog veel meer. Een plek voor kennisontwikkeling, -deling en inspiratie. Samen met meer dan 90 aangesloten organisaties professionaliseren we de sector en versnellen we innovaties. Ze werken wij aan een groene wereld met zeewier, doe je mee? 

JA, IK DOE MEE »

Zeven redenen om mee te doen

1. Je maakt deel uit van een dynamisch netwerk

Spelers vanuit de hele zeewierwaardeketen zitten in het Zeewierplatform: van teler tot verwerker, tot voedselproducent. Hier delen ze kennis met elkaar, doen samen onderzoek of houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen. Leden van de community hebben de kans om met veel verschillende spelers van de waardeketen te spreken en sparren. 

2. Inspirerende workshops en evenementen

Om de community af en toe fysiek samen te brengen, organiseren wij drie workshops per jaar voor alle leden van het Zeewierplatform. Hier updaten we elkaar over de laatste trends en ontwikkelingen, sectorkansen en is er natuurlijk de mogelijkheid om te netwerken. 

3. Cross-sectorale werkgroepen om te agenderen

Soms lopen we tegen problemen aan die breder zijn dan de grenzen van één sector. Dit soort cross-sectorale vragen agenderen we in verschillende thematische werkgroepen om te zoeken naar sector-brede oplossingen. Leden kunnen aan deze groepen deelnemen. Lees hier welke werkgroepen er zijn.

4. Vind nieuwe samenwerkingen in projecten

Vanuit Stichting Noordzeeboerderij zijn we bij meerdere nationale en internationale projecten betrokken. Deze projecten bieden mogelijkheden voor (internationale) samenwerking en co-creatie. Als lid heb je de mogelijkheid om binnen jouw nieuwe of bestaande projecten de samenwerking met de community te zoeken. Bekijk de projecten waar wij bij betrokken zijn op onze projectpagina.

5. Toegang tot zeewierbibliotheek MySeaweed

Ieder lid van de community heeft toegang tot MySeaweed: een online zeewierbibliotheek die we speciaal ontwikkelden voor onze leden. Hier vind je meer dan 400 artikelen, presentaties en andere documenten op het gebied van zeewier en multi-use. Dit is een besloten omgeving voor leden

6. Toegang tot onderzoekplot in het offshore lab

Nieuwe zeewierzaden of een nieuwe oogstmachine testen op zee? Het kan op ons North Sea Innovation Lab! Leden krijgen voorrang op een testlocatie binnen dit offshore lab. Lees hier meer over ons offshore lab.

7. Ondersteuning en advies van ons team

Een gedreven team van jonge professionals staat te popelen om te helpen waar we kunnen. Ook als je nog niet zeker weet of het lidmaatschap van de community iets voor je is, je bent altijd welkom voor een kop koffie. We denken graag met je mee!

 

Wij werken aan een groene wereld met zeewier, doe je mee? 

JA, IK doe mee »

Ik wil nog meer WETEN »

 

Photo header: Jareth Sky