Vacature: Zeewier Communicatie Held(in) (gesloten)

Den Haag | 40 uur per week | per direct

Wil jij vandaag starten met bouwen aan een klimaat neutrale planeet voor ons allemaal? Wil jij onderdeel zijn van de oplossing en doe je dat het liefst online!? En natuurlijk, hou je net zoveel van zeewier als wij? Dan is Noordzeeboerderij de plek voor jou!

Noordzeeboerderij, non-profit organisatie, werkt als aanjager van de Nederlandse zeewiersector met als doel om deze de beste van de wereld te maken. Kwalitatief, veilig, transparant, innovatief, duurzaam en onderdeel van de circulaire economie. Dit doen we door het bij elkaar brengen van bedrijven, ondernemers en andere partijen. Voor de kust en tussen de windmolens wordt een diversiteit aan zeewiersoorten geproduceerd als bron voor voedsel, veevoederadditieven, voor planten en ingrediënten voor de groene chemie. De teelt van zeewier kan zonder land, zoet water of meststoffen en is daarmee een duurzame productiemethode dat past bij de maatschappelijke uitdagingen waar de wereld de komende decennia voor staat.

Wat ga je doen?

Jij maakt het verschil! Jouw betrokkenheid en passie voor het onderwerp zijn onmisbaar om zeewier groot te maken in Nederland. Als adviseur communicatie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van onze communicatiestrategie. Vanuit deze rol ben je nauw betrokken bij het Zeewierplatform, het North Sea Innovation Lab en onze Europese onderzoeksprojecten. Met bijvoorbeeld pers- en nieuwsberichten, evenementen, presentaties en via sociale media informeer je onze leden en stakeholders over de resultaten en voortgang in de zeewiersector. Op deze manier draag je actief bij aan de profilering van de zeewiersector en profileer je Noordzeeboerderij op een nationaal en Europees niveau.

Jouw profiel

  • Je bent een echt communicatiedier, altijd online, altijd verbonden en op de hoogte van alle laatste online trends
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het informeren, overtuigen en mobiliseren van achterban en stakeholders;
  • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Engels en Nederlands);
  • Je bent intrinsiek sterk gemotiveerd om maatschappelijke impact te realiseren;
  • Je bent zelfstandig en kan daarnaast goed in een team functioneren;

Wat wij je bieden

Wij bieden een dynamische werkomgeving in een klein team met veel verantwoordelijkheid. Je maakt deel uit van een snelgroeiende organisatie dat inspeelt op urgente maatschappelijke vraagstukken zoals de voedsel- en energietransitie. In je functie bouw je aan waardevol netwerk door mensen uit verschillende sectoren te ontmoeten. Daarnaast krijg je een eenjarig contract met een mooi passend salaris.

Interesse?

We ontvangen graag je motivatiebrief (max 1 pagina) en cv per e-mail op info@noordzeeboerderij.nl

Sluitingsdatum is 13 februari. De eerste gesprekken zijn op 20 februari en 21 februari. De tweede gesprekken vinden plaats op 25 februari en 26 februari. Wil je deze data alvast in je agenda reserveren?

Voor meer informatie kun je ons uiteraard altijd bellen of mailen.

Stichting Noordzeeboerderij
www.noordzeeboerderij.nl