Stage: Community en Communicatie

Ben jij een wo- of hbo-student met interesse in duurzaamheid, innovatie en communicatie? En ben jij op zoek naar een stage bij een impactgedreven organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Den Haag | 40 uur per week | 6 maanden | per februari/maart 2020

Wij zijn Stichting Noordzeeboerderij. Wij werken, als non-profit organisatie, aan het versnellen en versterken van de Nederlandse zeewiersector. Via de community ‘het Zeewierplatform’ brengen we bedrijven, ondernemers en andere organisaties bij elkaar om kennis te delen en nieuwe (demonstratie)projecten te ontwikkelen, onder andere op ons North Sea Innovation Lab (NSIL); een onafhankelijk test-site 12 km voor de kust van Scheveningen.

Waarom zeewier? 

Zowel de klimaatcrisis als de groei van de wereldpopulatie, dagen ons uit om nieuwe oplossingen te zoeken. De teelt van zeewier is hierin een buitengewone kans: om te groeien heeft zeewier geen landoppervlakte, zoet water of meststoffen nodig en is daarmee een van meest duurzame gewassen om te telen. Het is een zeer veelzijdig en voedzaam ‘gewas’ dat voor allerlei (duurzame) toepassingen gebruikt kan worden: als voedsel voor mens, dier en plant, als verpakkingsmateriaal en zelfs biogas. Azië verbouwt al langer zeewier op grote schaal; maar dat is niet lokaal en niet altijd zo duurzaam. Daarom werken we hier aan een sector die kwalitatief, veilig en lokaal zeewier teelt op natuurinclusieve en innovatieve wijze. Onze visie? Zeeboerderijen die de synergie tussen natuur(versterking), voedsel(productie) en energie(productie) nastreven, waarin zeewier wordt geteeld tussen de windmolens op zee, om meervoudig gebruik te maken van de ruimte op zee.

Wat ga jij doen?

Draag bij aan de zichtbaarheid van de Nederlandse zeewiersector en haar resultaten/impact. Eveneens versterk jij de positionering van het Zeewierplatformdoor content te ontwikkelen voor de community. Denk bijvoorbeeld aan: het ontwikkelen van content als onderdeel van de informatie- en nieuwsvoorziening aan onze community, het schrijven van artikelen en nieuwsberichten, het up-to-date houden van ledeninformatie, een actieve rol bij event- en workshoporganisatie. Hiervoor zoek je nauwe afstemming met de teamleden om op effectieve wijze informatie te verzamelen. Onze medewerker communicatie en community & food zal je primaire aanspreekpunt zijn.

Jouw profiel 

  • Je bent een student WO of HBO met een passend profiel;
  • Je hebt een hands-on mentaliteit en kunt goed zelfstandig te werk gaan;
  • Je bent sociaal en durft op mensen af te stappen;
  • Je hebt een vlotte pen met oog voor detail en de grote lijn, je hebt aantoonbare ervaring met Engelse taal.
  • Vanaf februari/maart ben je fulltime 6 maanden beschikbaar in Den Haag

Ons aanbod

  • Een uitdagende en afwisselende stage voor een unieke organisatie met een missie;
  • Een kleine organisatie met gemotiveerd team die naast praten ook echt doen;
  • Een fulltime bruto stagevergoeding vanaf €275 per maand.

Interesse?

We ontvangen je motivatiebrief (maximaal 1 pagina) en CV graag vóór 17 februari per e-mail op info@noordzeeboerderij.nl. Meer weten over de inhoud van de stage? Mail Lotte Bronswijk via lotte@noordzeeboerderij.nl of bel 06 14 25 51 78.