Vacature: Zeewier Communicatie Held(in) GESLOTEN

Bouw jij graag mee aan klimaatoplossingen, heb je affiniteit met groene, pionierende sectoren en ben jij op zoek naar een nieuwe communicatie-uitdaging? Dan hebben wij de plek voor jou!

Den Haag | 40 uur per week | per direct

Wij zijn Stichting Noordzeeboerderij. Wij werken, als non-profit organisatie, aan het versnellen en versterken van de Nederlandse zeewiersector. Via de community ‘het Zeewierplatform’ brengen we bedrijven, ondernemers en andere organisaties bij elkaar om kennis te delen en nieuwe (demonstratie)projecten te ontwikkelen, onder andere op ons North Sea Innovation Lab (NSIL); een onafhankelijk test-site 12 km voor de kust van Scheveningen.

Waarom zeewier? 

Zowel de klimaatcrisis als de groei van de wereldpopulatie, dagen ons uit om nieuwe oplossingen te zoeken. De teelt van zeewier is hierin een buitengewone kans: om te groeien heeft zeewier geen landoppervlakte, zoet water of meststoffen nodig en is daarmee een van meest duurzame gewassen om te telen. Het is een zeer veelzijdig en voedzaam ‘gewas’ dat voor allerlei (duurzame) toepassingen gebruikt kan worden: als voedsel voor mens, dier en plant, als verpakkingsmateriaal en zelfs biogas. Azië verbouwt al langer zeewier op grote schaal; maar dat is niet lokaal en niet altijd zo duurzaam. Daarom werken we hier aan een sector die kwalitatief, veilig en lokaal zeewier teelt op natuurinclusieve en innovatieve wijze. Onze visie? Zeeboerderijen die de synergie tussen natuur(versterking), voedsel(productie) en energie(productie) nastreven, waarin zeewier wordt geteeld tussen de windmolens op zee, om meervoudig gebruik te maken van de ruimte op zee.

Wat ga jij doen?

Met jouw communicatie skills en passie voor het onderwerp betrek je (meer) partijen bij deze zeewierbeweging. Je organiseert een duidelijk stemgeluid in de media. Je draagt zorg voor een interactieve community via verschillende communicatietools zoals nieuwsbrieven en social media kanalen, maar ook via organiseren van events. Je beheert de merkstijl, intern en extern; laat zien wat er gebeurt bij onze leden gebeurt; deelt updates van het NSIL en speelt in op zaken rondom beleid. Jouw werk is dan ook zowel uitvoerend als coördinerend, zelfstandig als in teamverband. Op deze manier draag jij, samen met het team, bij aan klimaatimpact met zeewier op een nationaal en internationaal niveau!

Jouw profiel 

  • Je bent een echte communicatie-allrounder;
  • Je hebt een hands-on mentaliteit en maakt het graag concreet;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het informeren, overtuigen en mobiliseren van achterban en stakeholders;
  • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare functie;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Engels en Nederlands);
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd om maatschappelijke impact te realiseren;
  • Je werkt zelfstandig én weet teamleden bij je werk te betrekken waar nodig.

Wat wij bieden

Wij bieden een dynamische werkomgeving in een klein team met veel eigen verantwoordelijkheid. We zijn een snelgroeiende organisatie die inspeelt op urgente maatschappelijke vraagstukken zoals de voedsel- en energietransitie en dat voel je! In deze functie bouw je aan een waardevol netwerk door mensen uit verschillende sectoren te ontmoeten. Daarnaast krijg je een eenjarig contract met een mooi passend salaris.

Interesse?

We ontvangen graag jouw motivatiebrief (max 1 pagina) en CV per e-mail op info@noordzeeboerderij.nl. Verras ons!

Sluitingsdatum is 13 februari. De eerste gesprekken zijn op 18 februari en 20 februari. Het tweede gesprek vindt plaats op 25 februari. Wil je deze data alvast in je agenda reserveren?

Voor meer informatie kun je ons uiteraard altijd bellen op 070 31 84 444 of mailen naar bovenstaand mailadres.