Corona-implicaties voor de zeewiersector

De corona-uitbraak domineert het nieuws en niet zonder reden. Het raakt ons als personen, onze naasten maar ook onze bedrijven. In deze dynamische tijden komt er een enorme hoeveelheid informatie op ons af; informatie die constant lijkt te veranderen. Om duidelijkheid te scheppen, geven we een eerste overzicht over hoe de Corona-situatie onze sector zou kunnen beïnvloeden. Dit eerste overzicht richt zich specifiek op bedrijfscontinuïteit en de evenementen binnen het Zeewierplatform.

Acties om jouw organisatie goed voor te bereiden

We zijn ons ervan bewust dat de huidige situatie ook jou en jouw bedrijf kan beïnvloeden. We raden jou aan om het Nederlandse KvK Coronaloket – geïnitieerd door MKB-Nederland, VNO-NCW, PZO-ZZP en de KvK – te raadplegen. Zo blijf je op de hoogte van wat er voor jou speelt en van belang is op dit moment. Bij dit loket vindt je informatie over de huidige regelgeving, hoe je in bepaalde gevallen moet handelen en wat wordt aanbevolen bij bijvoorbeeld werktijdverkorting, B-MKB-regeling, BBZ-regeling, etc. Dit is het telefoonnummer waarop u het Coronaloket kunt bereiken: 0800-2117.

Mocht u door de bomen het bos niet meer zien, of vraagt u zich af wat u kunt/moet doen: bel ons dan. Misschien kunnen wij u verder helpen.

Zeewierplatform workshop en werkgroepen

De workshop van het Zeewierplatform op 16 april wordt verplaatst. Vanwege de Corona-uitbraak hebben we besloten om deze workshop niet op de geplande datum door te laten gaan en op 18 juni een nieuwe poging te wagen. Alle leden van het Zeewierplatform ontvangen later dit jaar een nieuwe uitnodiging. Bent jij nog geen lid van de community maar wilt je wel lid worden? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

De werkgroep bijeenkomsten op 16 april gaan wel door maar zullen online plaatsvinden. Het gaat om de werkgroepen Public Affairs, Feed en Multi-use. We zullen alle leden van de werkgroep persoonlijk op de hoogte brengen hoe deel te nemen aan de online meeting.

We wensen jullie het allerbeste toe in deze lastige tijden. We staan voor je klaar voor advies of ondersteuning.