Wie wij zijn

Het versnellen en versterken van de impact-gedreven zeewiersector: dat is waar we voor staan. We willen een concrete bijdrage leveren aan de uitdagingen van vandaag door een gezonde en sterke waardeketen voor zeewier te creëren, in en vanuit Nederland. 

Maar dit kunnen wij niet zelf. Sterker nog: we doen het niet voor onszelf. We doen het voor de aankomende generaties door ons te committeren aan een sterke en gezonde Nederlandse blauwe economie die een concrete bijdrage levert aan klimaatverandering. Daarom is het onze missie om de Nederlandse zeewiersector te laten slagen. Dat doen we door middel van een inclusieve community die staat voor krachtige samenwerking door de hele waardeketen. Zo hopen we open innovatie te stimuleren en positieve ontwikkelen te versnellen. Voor iedereen die in hierbij betrokken is, voor een radicale impact. 

Met andere woorden: als de zeewiersector succesvol is, doen wij ons werk goed. 

Onze organisatie

Stichting Noordzeeboerderij is een non-profit stichting met een ANBI status. De stichting bestaat uit een management team (uitvoering), het bestuur (controle) en de ambassadors (advies). Het bestuur van de stichting bestaat uit Marcel Schuttelaar (Schuttelaar & Partners), Job Schipper (Hortimare) en Ton Menken (Menken van den Assem).

Transparantie

De kosten voor het secretariaat, onze projecten en de salarissen van het operationeel team worden betaald uit lidmaatschap-, projectinkomsten en donaties. De financiële jaaroverzichten zijnhieronder te vinden.