Het team

Het Noordzeeboerderijteam bestaat uit jonge pioniers die innovatie in hun DNA hebben zitten en gedreven zijn om oplossingen voor klimaatverandering te vinden. Van technologen, tot netwerkers, van marktgoeroes tot enthousiaste wetenschappers. Ontmoet ons team! 

Eef Brouwers
Manager Farming & Technology

Als er iets gebouwd moet worden, moet je bij Eef zijn. Deze man kent zijn weg in de offshore wereld en heeft - naast zuurstof en water - innovatie nodig om te leven. Eef heeft een achtergrond in elektrotechniek en was als één van de eersten aanwezig bij het startschot van de Noordzeeboerderij. Eef houdt zich met name bezig met primaire productie en offshore zaken. 

Koen van Swam
General manager & Public Affairs

Koen is onze zeewier-octopus: kent alles en iedereen, maar is beslist geen betweter. In zijn studietijd verbond hij communicatie, innovatie en ecologie. Nu verbindt hij mensen, goede ideeën en bedrijven aan elkaar waar je bij staat. Net als Eef was Koen van het eerste uur aanwezig en houdt zich bij Noordzeeboerderij nu vooral bezig met algemene zaken en public affairs.

Marlies Draisma
Manager Markets & Applications

Marlies staat bekend om haar marktgevoel. Zeewier voor voedsel, veevoer, farmacie, biomassa: het maakt niet uit. Als er een kans is, is Marlies er ook! Samen met Koen en Eef behoort zij tot de harde kern van de Noordzeeboerderij waar haar achtergrond in Land- en watermanagement goed van pas komt. 

Jasper Veen
Junior Advisor Cultivation & Ecology

Jasper is ons ecologische brein. Hij studeerde niet alleen ‘Aquacultuur & Marine Resource Management’, hij belichaamt het! Met zijn voorliefde voor watersport, ecologische ervaring en zijn no-nonsense mentaliteit is hij degene die al onze prototypes en test-opstellingen het water in krijgt (of sleept). Hij verzorgt de NSIL inspecties en houdt zich daarnaast o.a. bezig met IMPAQT & Bio4Safe. 

Lotte Bronswijk
Junior Advisor Food and Community

Lotte is ons geheime wapen in de zeewiervoedselbusiness. Zij studeerde ‘Integrated Food Studies ’in Denemarken en raakte als snel geïnteresseerd in zeewier. Haar combinatie van oog voor design en kennis van food zijn uniek (niet verder vertellen!). Lotte houdt zich bezig met community activiteiten en alle food-gerelateerde projecten. 

Frederik Van Baelen
Project Employee Agriculture and Feed

Heb je het over circulariteit? Dan heb je het over Frederik. Deze man denkt niet lineair, maar in circulariteit. Het komt misschien wel voort uit studie ‘Bio Inspired Innovation’.  Hij ziet toepassingen voor zeewier in alle hoeken, van veevoer, biostimulant en meer. Hij houdt zich met name bezig met Bio4safe, werkgroep Feed en wetenschappelijke activiteiten. 

Zinzi Reimert
Coordinator North Sea Innovation Lab

Zinzi is onze windkracht 10. En dat is best handig als je zeeboerderijen in windparken wil leggen. Zinzi heeft een achtergrond in ‘Structural Engineering’ en droeg bij aan energietransitie. Via die weg kwam ze bij zeewier terecht. Als coördinator van het offshore lab is zij verantwoordelijk voor projecten en activiteiten binnen het NSIL.

Judith Vos
Advisor Communication

Judith is een alfa-beta-mix: ze gaat vol voor de inhoud, maar houdt ervan om mensen daarbij te betrekken. Of andersom. Met een Biomedische achtergrond en studie in Science Communication, weet zij moeilijke onderwerpen, breed te vertalen. Dat deed ze al eerder voor o.a. duurzame voedselcampagnes en wetenschapsmusea. Geen oppervlakkige content voor Judith! 

Mila Vlottes
Intern Food

Mila is onze LCA expert. Zij weet zoveel over Life Cycle Assessment, dat wij zelfs bij haar in de leer willen. Haar stage, binnen haar studie Environment and Resource Management, gaat over de ecologische impact van zeewier als voedselingrediënt ten opzichte van tarwe en haar onderzoek is ongekend. Houd deze goed in de gaten (dat doen wij ook)!