Groente uit Zee

Waar gaat het project over?

Het schrijven van een kookboek dat consumenten inspireert met lekkere zeewierrecepten!

Waarom is dit van belang?

De vraag naar voedsel stijgt door de groeiende wereldbevolking. Klimaatverandering heeft echter op sommige plaatsen nu al een negatief effect op de voedselproductie: extreme weersomstandigheden en zoetwaterschaarste verlagen de opbrengst. Andere voedselbronnen, met name vlees, worden in verband gebracht met een negatief effect op klimaatverandering, wat de situatie kan verslechteren. Het is dus tijd is om naar voedselbronnen te schakelen die een positieve impact hebben! Daar wordt al veel mee geëxperimenteerd, denk aan vleesvervangers. Ook zeewier is een duurzame voedselbron: het heeft geen zoetwater of landbouwoppervlakte nodig om te groeien en kan bijdragen in de eiwittransitie van dierlijke naar (meer) plantaardige eiwitbronnen. Maar zeewier is een relatief nieuw product in onze keuken. Hoe kook je met zeewier? En wat? Welke gerechten zijn zo onweerstaanbaar lekker dat je ze het liefst elke dag eet? Om consumenten meer bekend (en creatief) te maken met zeewier, ontwikkelden we dit kookboek. Zo stimuleren we zeewierconsumptie en voor een groene wereld.

Wat zijn de doelstellingen?

  • Inspireren van consumenten om te koken met zeewier
  • Verhogen van de vraag naar duurzame, plantaardige voedselbronnen, zoals zeewier

Wat doen wij in dit project?

Samen met Lisette Kreischer en Marcel Schuttelaar, hielp Stichting Noordzeeboerderij in de ontwikkeling en realisatie van dit kookboek.

Dit project past binnen onze prioriteiten…

Markten & toepassingen

Waar kan ik dit boek kopen?

koop hier jouw BOeK  

Photo: by Lisette Kreischer